top of page

In tegenstelling tot voorgaande jaren is Glasfabriek in 2023 enkel geopend als eventlocatie. Contacteer ons voor je eigen event of check onze agenda om een publiek event te bezoeken.

2020-08-07-Glasfabriek-zlogo-35.jpg
 • Wanneer is de Glasfabriek open?
  In tegenstelling tot voorgaande jaren is Glasfabriek in 2023 enkel geopend als eventlocatie. We openen de deuren dus niet meer dagelijks als zomerbar, tenzij we een dagje of avondje aankondigen bij goed weer. Check de agenda hier. Verder zijn we 7 dagen op 7 beschikbaar van begin april tot eind juli voor jullie events.
 • Kan ik met mijn vriend(inn)en nog iets komen drinken in de zomerbar?
  Nee, de Glasfabriek is enkel toegankelijk voor gasten van privé events of tijdens open air events van Lucky Lemon. Wil je toch op bezoek komen? Check hier dan de agenda.
 • Hoe plan ik hier mijn bedrijfsevent?
  We helpen je graag verder om het ideale event op poten te zetten. Stuur ons een mailtje via info@glasfabriek.be en vermeld datum, aantal bezoekers, eventuele eventuren, en jullie wensen wat betreft invulling, decoratie, activiteiten, food & drinks. Let's talk!
 • Kan ik hier ook een privé event organiseren?
  Jazeker! Babyborrels, familiefeestjes, verjaardagsapéro's, ... er zijn heel veel mogelijkheden op de site, maar we beperken ons wel tot events die overdag en in de vroege avond doorgaan. Nachtelijke events tot de vroege uurtjes zijn wegens geluidsbeperkingen helaas niet mogelijk. Stuur ons een mailtje via info@glasfabriek.be en vermeld datum, aantal bezoekers, eventuren en je wensen wat betreft food & drinks.
 • Kan ik hier ons trouwfeest organiseren?
  Allereerst proficiat met jullie aankomend huwelijk! Helaas organiseren we wegens geluidsbeperkingen en vergunningen vanaf heden geen externe, nachtelijke events meer. Een receptie of diner met achtergrondmuziek is perfect mogelijk, maar dansfeesten met DJ behoren voorlopig niet meer tot het aanbod. Stuur gerust een mailtje naar info@glasfabriek.be indien je hier toch iets zou willen laten doorgaan en vermeld datum, aantal bezoekers, eventuren en je wensen wat betreft food & drinks.
 • Wat is het maximum aantal eventgasten in de Glasfabriek?
  We hosten events voor bedrijven, organisaties of particulieren met een maximum capaciteit van 1000 personen.
 • Hoe geraak ik aan de Glasfabriek?
  Te voet / met de fiets: Glasfabriek ligt op fiets- en wandelafstand van het Gentse stadscentrum. Via de Bataviabrug kan je te voet of met de fiets Glasfabriek bereiken. Er zijn fietsenstallingen in de Koopvaardijlaan en aan de kade. Openbaar vervoer: Neem bus 6, halte ‘Koopvaardijlaan’ (elke dag tot 23u met een max. tussenpauze van 30 min). Bus 5, halte 'Dok Noord' in de Doornzelestraat (elke dag tot 23u met een max. tussenpauze van 20 min). Wandel vervolgens via de Bataviabrug naar Glasfabriek. Trein: Glasfabriek is makkelijk bereikbaar vanuit station Gent-Dampoort, op 9 minuten wandelafstand. Auto: Koopvaardijlaan 142, 9000 Gent. Parkeermogelijkheden zie FAQ. Wegwerkzaamheden: Opgelet, er zijn wegwerkzaamheden op de Afrikalaan die invloed hebben op het doorrijden richting de Glasfabriek aan de Koopvaardijlaan. Check hier de actuele situatie via het Agentschap Wegen en Verkeer en bereid je komst even voor via een realtime navigatie-app zoals bv. Waze.
 • Waar kan ik parkeren? Waar kunnen mijn gasten parkeren?
  Omliggende straten: Glasfabriek ligt op fiets- en wandelafstand van het Gentse stadscentrum. Via de Bataviabrug kan je te voet of met de fiets Glasfabriek bereiken. Er zijn fietsenstallingen in de Koopvaardijlaan en aan de kade. Parking Indigo Nieuwe Dokken: Ondergrondse parking op 100m wandelafstand. Adres: Koopvaardijlaan, 9000 Gent. Info: https://www.indigoneo.be/nl/parkings/20819/parking-nieuwe-dokken Parking Dok Noord: Ondergrondse parking aan de overkant van het water op 5min. wandelafstand via fietsersbrug. Adres: Dok Noord 7, 9000 Gent Info: https://www.indigoneo.be/nl/parkings/23771/parking-dok-noord Parking Dampoort Station: Beperkte capaciteit. Op wandelafstand (10-tal minuten).
2020-08-07-Glasfabriek-zlogo-90.jpg

CONTACT

Bedankt voor de inzending!

bottom of page